Reken jezelf rijk!
Reken jezelf rijk!
Normaal gezien onthoud ik mij van mijn menig over corona en de maatregelen hieromtrent. Dit is niet het platform om daar iets van te vinden voor mijn dagelijkse niet zakelijke berichtgeving.
Maar wat ik afgelopen week voorbij zag komen vond ik toch wel een hele bijzondere benadering van het aantal mensen dat is gevaccineerd.
Door een nieuwe rekenmethode zijn er ineens heul veul mensen meer gevaccineerd.
Zomaar ineens. Koekoek! Hoe kan dat?
Maar dit geeft ons als ondernemers kansen! We maken een nieuwe rekenmethode en ineens passen we de cijfertje aan.
Misschien moet je de belastingaangifte van vorig jaar nog eens onder de loep nemen. Of de aflossing van je lening bij de bank nog eens opnieuw berekenen.
Maar dan natuurlijk wel met de nieuwe rekenmethode.
Als onze overheid zo makkelijk met de cijfers goochelt hebben we misschien links en recht ook wel eens een foutje gemaakt.
Dit geeft kansen!
We zijn ondernemer geworden om kansen te ruiken. Ik ruik een kans.
Misschien gaat dit wat ver maar het is wel vreemd. En natuurlijk worden er onder tijdsdruk allerlei beslissingen genomen.
Al weken ben ik druk doende met het het uitzoeken, de juiste mensen te vinden en het lezen van allerlei saaie teksten voor het schrijven van meerdere artikelen over de WHOA.
Met de WHOA heb je de mogelijkheid je bedrijf flink te saneren zodat je tegen een afkoopsom van geselecteerde schulden en contracten af kan komen.
Het is eigenlijk het alternatief voor een faillissement. Je bent een soort eigen curator geworden waarbij je met akkoord van de rechtbank je bedrijf weer gezond kan maken.
Het doel van deze nieuwe regeling is dat er minder faillissementen worden uitgesproken.
Ook hierbij moet er vaak onder druk van alles worden geregeld. Zeker als je al een faillissemetsaanvraag op de deurmat hebt ontvangen.
Hierbij is een rekenmethode wel van groot belang om tot de juiste waarden te komen. Een andere waarde kan je zomaar een heleboel geld besparen.
Je moet een rechter zien te overtuigen dat deze waarden juist zijn.
Dit artikel, waarbij de overheid tussentijds de rekenmethode aanpast, bracht mij op het idee dat ook bij het bepalen van de WHOA de ene methode de andere niet is.
Er is geen vast kader hoe je tot de cijfers, die nodig zijn om de WHOA in te gaan, moet komen. Als jij een beter rekenmethode (lees voor jou betere) kan bedenken, waarom niet.
En als je toch creatief aan het rekenen bent. Kijk dan ook eens naar de kosten van je huisvesting.
Misschien huur je nog steeds een kantoor dat je eigenlijk bijna niet meer nodige hebt. Jij en je medewerkers werken waarschijnlijk nu al overal daar waar het kan.
Omzetten naar flexibel huren is dan een veel beter oplossing.
Tuurlijk is flexibel huren per eenheid duurder dan dat wanneer je een eigen kantoor huurt, maar de kosten lopen niet door als je met vakantie bent of als een medewerker vertrekt.
Misschien ga je mensen wel de kans geven om een tijdje in het buitenland te gaan werken. Met vaste kantoorruimte lopen je kosten gewoon door.
Bij onze uitermate flexibele kantoren formule niet.
Als je de meest flexibele formule kiest kan je al het toekomstig gebruik van de kantoren, werkplekken, spreekkamers, coachkamers of behandelruimtes per direct annuleren.
Heb je een iets minder flexibel contract dan heb je een opzegtermijn van 1 maand.
Het maakt niet uit of je nu 1 werkplek afneemt of 10, je kan onbeperkt op- en afschalen.
Net al alle andere diensten. Nooit langer dan 1 maand opzegtermijn.
Je begrijpt dat hier aan ten grondslag ook een rekenmodel ligt. Een creatief rekenmodel dat alleen mogelijk is door volume, dus veel vestigingen en beschikbare ruimtes en een lean en mean organisatie met een hele beperkte overhead.
Op deze manier kan mijn bedrijf steeds verder investeren in zaken waar het echt om gaat: het leveren van flexibele kantoordiensten.
Ik nodig je uit om samen met mij een creatieve berekening te maken voor jou flex werkoplossingen.
Maak een begin na het kijken van het aanbod van alle flexwerk ruimte op https://www.addbusinesspoint.nl/overzicht-locaties/flexruimtes-reserveren/.
Niet alle ruimtes staan online om dat de ruimte die steeds vol zitten gaan toegevoegde waarde hebben in dit overzicht.
Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you
Geplaatst op: 19 april 2021